Nieuwbouwwoningen in Eindhoven

Laatste jaren zijn er veel nieuwbouwplannen in en rond Eindhoven. Hierbij komt automatisch kijken dat mensen hiernaar gaan verhuizen. Een aantal projecten zijn “GeWoon Eindhoven”, “Waterrijk” en “ParcLiving”. Op het moment dat u een dergelijke woning op het oog heeft kan er worden gekeken naar de praktische stappen. Het inhuren van een verhuisbedrijf is hier onderdeel van.

Bij een nieuwbouwwoning zijn er een aantal aandachtspunten die verschillen van een normale verhuizing. De kans is namelijk groot dat de hele wijk nog niet bewoond is dit kan zowel voor- als nadelen hebben. Hieronder zullen we de punten bespreken die wel even belangrijk zijn om te weten.

Muurafwerking

Bij een nieuwbouwwoning is de kan groot dat de muren nog “leven”. Dit betekend dat ze nog kunnen uitzetten of krimpen. Het is daarom niet altijd verstandig om direct stucwerk aan te brengen. Wat voor gevolgen dit voor het verhuizen heeft ligt aan de keuze van de afwerking. Er kan namelijk tijdelijk worden gekozen voor behangen. Dit zorgt voor de minste risico’s en rotzooi. Bij stucwerk zal een bedrijf hier een aantal dagen met bezig zijn en is het niet verstandig om het huis al in te gaan richten. Het is tevens belangrijk om rekening te houden met vocht.

Woning beveiligen in de nieuwe buurt

Omdat niet iedereen al verhuist is naar zijn woning, of dat zelfs de woningen nog niet verkocht zijn. Is het soms een dooie boel in de wijk en kan dit des te interessanter zijn voor kwaadwillende mensen. Het verzorgen voor een alarminstallatie zou daarom kunnen helpen. Ook omdat u zelf waarschijnlijk niet de gehele tijd in de woning aanwezig kunt zijn en op andere locaties ook nog dingen aan het afhandelen bent.

Meld gebreken zo snel mogelijk

De woning is pas opgeleverd en hierdoor kunt u tegen gebreken aan lopen. Dit is niet vreemd voor een nieuwbouw woning. Het is alleen wel slim om dit zo snel mogelijk te melden. Hierdoor kan het snel opgepakt worden. Voordat alles door het verhuisbedrijf is geplaatst kan het slim zijn om voordien hier al tijdje te proef wonen. Op het moment dat alle spullen er al in staan is het mogelijk moeilijker om nog problemen op te lossen zonder rotzooi te maken. De inboedel zal alleen maar in de weg staan op het moment dat er nog iets in de woning gedaan moet worden.

Tuin aanleg

Bij een nieuwbouw hoort ook altijd een tuin die nog geheel moet worden aangelegd. Bij een bestaande woning is deze vaak al ingericht, los van of het de juiste smaak is, er lag in ieder geval al iets. Bij nieuwbouw ligt er enkel een lap grond die nog bewerkt moet worden. Dit is natuurlijk wel ideaal op het moment dat u de tuin geheel naar smaak wilt inrichten. De tuinaanleg is daarom wel iets waar rekening met gehouden moet worden bij het kostenplaatje. Zo kan alles worden meegenomen in de planning. Ook bij het inschakelen van een verhuisbedrijf, waar logischerwijs verhuiskosten bij komen kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *