Tips om huisdieren te verhuizen

Op het moment dat u huisdieren heeft. Zullen deze waarschijnlijk mee gaan met de verhuizing. In sommige gevallen is het wat lastiger, maar dan nog wilt u hier een oplossing voor vinden. Denk bijvoorbeeld bij het hebben van vissen in de vijver, hierbij is het mogelijk om dit met de nieuwe bewoners kort te sluiten.

We zullen in dit artikel een aantal aandachtspunten geven die bij ieder huisdier nodig zijn om op te volgen. Alles om ervoor te zorgen dat het dier zo min mogelijk overlast tijdens het verhuizen ervaart. Omdat een huisdier vaak echt gehecht is aan het huis, zal dit enige tijd nodig hebben. Belangrijk is dan ook om die tijd te nemen. Hierbij richten wij ons vooral op de honden en katten, meest voorkomende dieren. Waar moet op gelet worden tijdens en na de verhuizing?

Verhuizen met een kat

Om het een kat zo makkelijk mogelijk te maken is het van belang om de kat zo min mogelijk te laten zien van het verhuizen. Het zou ideaal zijn als de kat er niks van mee krijgt en in de nieuwe woning staat al het vertrouwde weer. Alleen dit is vaak een droomscenario. Er kan wel rekening worden gehouden om de kat tijdens de verhuisdag even ergens apart te houden, desnoods een aparte kamer even inrichten waar die gedurende de drukste uren kan verblijven. Een opvang zou natuurlijk helemaal luxe zijn.

Alleen de kat teveel beweging ziet is die niet alleen nieuwsgierig maar mogelijk ook angstig. Uiteindelijk is het belangrijk dat de kat zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt. Dit kan gedaan worden door in de nieuwe woning het bekende etensbakje te hebben staan en een vertrouwde slaapplaats na te bootsen, door midel van een kleedje bijvoorbeeld.

Sommige katten hebben geen probleem om een tijd buiten te verblijven, dit kan tijdens de verhuisdag ook een optie zijn. Op het moment dat het rustig in de tuin is, kan deze hier bij mooi weer de dag doorkomen.

Verhuizen met een hond

Een hond is nog wat gevoeliger voor een verhuizing dan een kat. Natuurlijk heeft deze ook meer aandacht nodig en kan het handig zijn als hier tijdelijk een opvang voor geregeld kan worden. Zeker tijdens de drukste dagen. Ga nadat de verhuizing is voltooid zoveel mogelijk rondes lopen door de nieuwe omgeving. Zo krijgt men de kans om te wennen en zich thuis te voelen. Houdt deze wel altijd aangelijnd, omdat alles interessant en nieuw is. Gevaren zullen ze hierdoor niet herkennen en daardoor zal u zelf de controle moeten behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *